požeško komunalno poduzeće - za čist grad 

Projekti energetske obnove višestambenih zgrada
Pogled na grad Požegu s okolicom
U gradu Požegi održava se preko 360.000 m2 zelenih površina, 293.000 m2 javnih površina, te čišćenje 184.000 m2 ulica s tim da je ukupna površina gradskih ulica 355.585 m2.
Djelatnost održavanja javnih i zelenih površina, odnosno javne čistoće, obavlja se sukladno minimalnom opsegu radova, koje donosi nadležno tijelo jedinice lokalne samouprave.
Pogled iz zraka na Groblje Krista Kralja
Komunalac Požega d.o.o. upravlja grobljima na području Grada Požege (Groblje sv.Ilije, Groblje sv.Elizabete, Groblje Jagodnjak, Groblje Krista Kralja i groblja u Mihaljevcima i Novim Mihaljevcima).
Pogled na rijeku Orljavu i uži centar grada Požege
Djelatnost održavanja javnih i zelenih površina, odnosno javne čistoće, obavlja se sukladno minimalnom opsegu radova, koje donosi nadležno tijelo jedinice lokalne samouprave.
Naplata parkiranja u gradu Požegi vrši se na ukupno 1001 parkirnih mjesta. Cijena 1 sata u 1. zoni iznosi 4 kn, a u 2. zoni 3 kn.
Komunalac Požega d.o.o. obavlja sakupljanje i zbrinjavanje otpada s područja 3 grada (Požega, Pleternica i Kutjevo) i 5 općina (Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika).

Energetska obnova višestambene zgrade na adresi Slavonska 13, Požega

Zgrada na adresi Slavonska 13 u Požegi (k.č. br. 1169/2 k.o. Požega) je građena 1968. godine s elementima koji ne odgovaraju suvremenim standardima uštede i racionalnog trošenja energije. Energetskom obnovom zgrada će imati energetski razred C, u odnosu na dosadašnji G razred.

Naziv korisnika: Komunalac Požega d.o.o za komunalne djelatnosti

Referentna oznaka: KK.04.2.2.01.0525

Razdoblje provedbe projekta: 1.11.2016. do 31.10.2018.

Ukupna vrijednost projekta: 358.368,38 kn

Iznos koji sufinancira EU: 220.330,52 kn

Mjere energetske obnove:

  • toplinska izolacija vanjskih zidova
  • izolacija ukopanih dijelova ovojnice
  • toplinska izolacija stropa prema negrijanom prostoru
  • zamjena vanjske stolarije nedrvenom

Ciljevi i očekivani rezultati:

  • ušteda toplinske energije: 77%
  • smanjenje emisije CO2 za više od 50%.
  • C energetski razred

Osoba za kontakt: Tomislav Didović +385 99 499 0664

www.strukturnifondovi.hr

Završeni su radovi energetske obnove višestambene zgrade na adresi Slavonska 13 u Požegi.

Radove je izvela tvrtka Konstrukt Požega d.o.o., dok je stručni nadzor radova provodila tvrtka A-PLAN. Stavljena je toplinska izolacija fasade na svim stranama objekta od ekspandiranog polistirena debljine 14 cm. Izvedena je toplinska izolacija na dnu fasadnih zidova (soklu) debljine 12 cm, postavljena toplinska izolacija debljine 18 cm i OSB ploče prema tavanu, ugrađena energetski učinkovita stolarija te ugrađene unutarnje i vanjske klupčice. Uz značajnu uštedu toplinske energije, stanari su time dobili domove ugodnije za življenje te povećane tržišne vrijednosti.

Rezultati:

- ušteda toplinske energije: 77%
- smanjenje emisije CO2 više od 50%
- iz G u C energetski razred

- Zadovoljni smo odrađenim radovima. Završeni u roku i sve je napravljeno onako kako je dogovoreno. Stiropor je na zgradu bio postavljen prije zime pa su se određene uštede već pokazale – rekao nam je predstavnik suvlasnika Dario Pavković.