Edukativne radionice o zbrinjavanju otpada u reciklažno dvorište u Pleternici

Više od 40 vrsta otpada građani mogu odložiti u reciklažno dvorište u Pleternici koje je s radom počelo početkom travnja. Projekt izgradnje vrijedan gotovo 2,5 milijuna kuna sufinanciran je s 85 posto europskih sredstava iz Kohezijskog fonda, Operativni program „Konkurentnost i kohezija“.

Kako bi se građane upoznalo s radom reciklažnog dvorišta te ih potaknulo na odvajanje otpada, djelatnice Komunalca Požega d.o.o. u suradnji s Gradom Pleternicom, održale su više od 20 edukativnih radionica kojima su obuhvaćena djeca u pleterničkom dječjem vrtiću, osnovnoj školi, uključujući i sve područne škole, te učenici srednje škole.

Cilj radionica je potaknuti korisnike na odvajanje papira, plastike i stakla „na kućnom pragu“ te na besplatno zbrinjavanje više od 40 vrsta ostalog otpada u reciklažnom dvorištu. Učenicima su podijeljene bojanke, letci i brošure s uputama o odvajanju i zbrinjavanju otpada.

U planu su tijekom ljeta edukativne radionice za ostale građane, uključujući i umirovljenike.

Reciklažno dvorište u Pleternici nalazi se na adresi Ante Starčevića 29. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati te subotom od 7 do 12 sati.