U tijeku izgradnja novog poslovnog kruga tvrtke Komunalac Požega d.o.o.

U Industrijskoj ulici u Požegi, uz novootvoreno reciklažno dvorište, početkom kolovoza je krenula izgradnja poslovne zgrade i nadstrešnica tvrtke Komunalac Požega d.o.o.

U tijeku je betoniranje temelja glavne poslovne zgrade, a radove su danas obišli gradonačelnik Požege Darko Puljašić i direktor Komunalca Anto Bekić.

poslovni krug kolovoz2019 5

- Glavna poslovna zgrada bit će neto površine oko 935 četvorna metra. Osim glavne zgrade imat ćemo skladišni prostor i nadstrešnice za vozila od dodatnih 870 četvornih metara. Vrijednost investicije je 9,1 mil. kuna plus PDV, a izvođači radova su Zajednica ponuditelja požeška Magma d.o.o. i Presoflex gradnja d.o.o. Projektant je Puni krug iz Požege s partnerima – istaknuo je direktor Anto Bekić.

Podsjetio je da su nakon razdvajanja od tvrtke Tekija i osnivanjem Komunalca 2014. godine dio djelatnika Komunalca i cjelokupan vozni park ostali i dalje u krugu Tekije.

- Kao tvrtka smo rasli i s brojem ljudi i s djelatnostima koje pružamo našim korisnicima te smo došli do toga da moramo izgraditi vlastiti poslovni krug koji će pružiti kvalitetnije uvjete rada našim djelatnicima – dodao je Bekić.

-Tvrtka Komunalac Požega d.o.o. je uistinu vrijedna tvrtka koja se na razini Hrvatske može podičiti s puno toga napravljenog. Drago mi je što su u izgradnju uključene požeške tvrtke što je dokaz da imamo ljude koji mogu kvalitetno odraditi posao. Na zadovoljstvo svih naših sugrađana ovdje će biti i dvorana za edukacije jer moramo svoje najmlađe educirati da smeće nije otpad već sirovina koja se može zbrinuti i reciklirati – istaknuo je gradonačelnik Darko Puljašić. Najavio je da će do kraja godine, odnosno po završetku najvećeg dijela radova, biti asfaltirana pristupna cesta koja vodi do reciklažnog dvorišta, odnosno novog poslovnog kruga Komunalca.

poslovni krug kolovoz2019 2

Završetak izgradnje očekuje se početkom proljeća iduće godine nakon čega slijedi ishođenje uporabne dozvole i preseljenje Odsjeka za gospodarenje otpadom, Odsjeka za javnu higijenu i tržnicu i Zimske službe te cjelokupnog voznog parka u nove prostore.

poslovni krug kolovoz2019 10
poslovni krug kolovoz2019 10poslovni krug kolovoz2019 10
poslovni krug kolovoz2019 10