požeško komunalno poduzeće - za čist grad 

Dan planeta Zemlje: Edukativni pokloni požeškim školarcima i vrtićarcima

U prigodi Dana planeta Zemlje učenici osnovnih škola i mališani dječjih vrtića na području grada Požege dobili su edukativne poklone.

Grad Požega je putem Javnog poziva za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme za odvojeno prikupljanje otpada, koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nabavio spremnike za odvojeno prikupljanje otpada u edukativne svrhe namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta.

Nabavljeno  je 27 drvenih spremnika s tri odvojene posude za papir, staklo i plastiku te šest kompleta spremnika u obliku dupina, žabe i medvjeda.

Podjela spremnika bila je ujedno prigoda da se podsjetimo koja se vrsta otpada odlaže u koji spremnik te na koji se način prikupljeni reciklabilni otpad ponovno može iskoristiti.

S ciljem stvaranja navika o odvajanju otpada i očuvanju okoliša djelatnici Komunalca Požega su do sada, u školama i vrtićima na području 8 JLS u kojima ovo komunalno društvo obavlja javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada, održali niz edukativnih radionica. S obzirom na ukidanje epidemioloških mjera želja nam je s radionicama nastaviti i ubuduće za što su već sada interes iskazali gotovo svi vrtići i škole u Požeštini.