požeško komunalno poduzeće - za čist grad 

Novosti

Javni natječaj za prodaju vozila

Na temelju Odluke direktora Društva 1154/2021 od 25.11.2021., Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja prodaje vozila u vlasništvu Komunalca Požega d.o.o. raspisuje Javni natječaj za prodaju vozila/strojeva. Ovim Javnim natječajem KOMUNALAC POŽEGA d.o.o. objavljuje prodaju teretnih vozila u svom vlasništvu pod uvjetima i na način utvrđen tekstom Javnog natječaja.

pdfJAVNI NATJEČAJ ZA PRODAJU VOZILA/STROJEVA          

View the embedded image gallery online at:
https://www.komunalac-pozega.hr/novosti#sigProId497375dbb8

Stiropor nije plastična ambalaža, a park nije reciklažno dvorište

Odvajanje otpada zakonska je obveza građana. Komunalac Požega stvorio je preduvjete korisnicima javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada za odvajanje otpada „na kućnom pragu“. Korisnicima su podijeljene plave posude za odvajanje papira i kartona, žute vreće za plastiku, zelene za staklo i komposteri onima koji su iskazali interes za kompostiranje.

U tijeku je podjela žutih posuda za odvajanje plastične ambalaže iz kojih će odvoz krenuti početkom 2022. godine dolaskom dvokomornog komunalnog vozila za istovremeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike. Do tada građani plastiku odlažu u žute vreće koje su dobili na kućne adrese.

Iako su na žutim vrećama istaknute vrste plastične ambalaže koje se u njih odlažu, neki ih koriste za odlaganje stiropora. Kako stiropor nije korisni otpad, ne odlaže se u žute vreće i ne odvozi se u sklopu Rasporeda odvoza korisnog otpada iz domaćinstava, korisnici ga trebaju odvesti i besplatno zbrinuti u reciklažno dvorište. Nažalost, nesavjesnom građaninu je jednostavnije bilo odvesti ga i baciti u park pored Orljave iako mu je reciklažno dvorište samo kilometar dalje.

Apeliramo na sugrađane da se pridržavaju uputa o odvajanju korisnog otpada te da za ostale vrste otpada koriste reciklažno dvorište.

Odvajanjem otpada čuvamo okoliš, smanjujemo količine odloženog otpada na odlagalištu i možemo utjecati na iznose na računima za odvoz i zbrinjavanje otpada.

View the embedded image gallery online at:
https://www.komunalac-pozega.hr/novosti#sigProId0c68179679

Zasadi stablo, ne budi panj: Na igralištu u Jelačićevoj zasađene lipe

U sklopu nacionalne kampanje „Zasadi stablo, ne budi panj“ nastavljena je sadnja stabala na nekoliko lokacija u gradu Požegi. Nakon što je u ožujku Komunalac Požega d.o.o., u suradnji s Gradom Požegom, zasadio 47 stabala (Zvečevački park, Ulica Grgura Ninskog uz nasip Veličanke na Sajmištu, dječje igralište u Ulici sv. Leopolda Mandića), s akcijom se nastavilo u ovim jesenskim danima. Tako je prošloga tjedna posađeno 10 stabala graba na požeškim bazenima, u Ulici Pape Ivana Pavla II posađeni su jedna malolisna lipa i jedan okruglasti javor, u Dubrovačkoj ulici posađeno je pet malolisnih lipa, u Cvjetnoj tri tulipanovca, te na igralištu u Ulici bana Josipa Jelačića također tri lipe koje su vrijednim djelatnicima požeškog Komunalca pomogli posaditi mališani Dječjeg vrtića Cvjetna livada.

Kampanju su podržali i gradonačelnik Požege prof.dr.sc. Željko Glavić te direktor Komunalca Požega Domagoj Lovrić. Komunalac Požega d.o.o. i Grad Požega u akciji „Zasadi stablo, ne budi panj“ sudjelovali su i prošle godine kada je  zasađeno 40 stabala.

Cilj akcije je razviti svijest o klimatskim promjenama i očuvanju okoliša. Studije pokazuju da se može postići cilj o ograničavanju globalnog zagrijavanja na 1,5 stupnjeva koji je postavilo Svjetsko vijeće za klimu (IPCC) sadnjom drveća i pohranom ugljika. Cilj jest sudionicima približiti realno ljudsko štetno djelovanje, ali im i dati mogućnost da oni sami budu rezultat prilagodbe, promjena, otpornosti i uspješnosti u odnosu na ekološke izazove. Također, jedan od cilj kampanje je i poduprijeti revitalizaciju urbanih zelenih površina u svim gradovima, kako bi se njihovim očuvanjem umanjili utjecaji toplinskih valova.

Izvor: pozega.hr

Raspored odvoza glomaznog otpada 27. studenog 2021.

U subotu, 27. studenog 2021., Komunalac Požega d.o.o. će odvoziti glomazni otpad s područja:

  • Općine Jakšić: Bertelovci, Cerovac, Eminovci, Granje, Jakšić, Radnovac, Rajsavac, Svetinja, Tekić, Treštanovci.
  • Općine Brestovac: Bolomače, Boričevci, Brđani, Brestovac, Busnovi, Daranovci, Deževci, Dolac, Donji Gučani, Gornji Gučani, Ivandol, Jaguplije, Kamenska, Kamenski Vučjak,  Kujnik, Mijači, Novo Zvečevo, Nurkovac,  Orljavac, Pasikovci, Pavlovci, Perenci, Rasna, Sažije, Skenderovci, Striježevica, Vilić Selo, Zakorenje, Završje.

Molimo korisnike komunalnih usluga u navedenim naseljima koji su podmirili svoje financijske obveze prema Komunalcu Požega d.o.o., a žele koristiti uslugu odvoza i zbrinjavanja glomaznog otpada, da se jave u Komunalac Požega d.o.o. do petka, 26.11.2021., u 13:00 sati na tel. broj 034/440-997.

Krupni (glomazni) otpad nije dozvoljeno odlagati na javnu površinu, nego ga je potrebno skupiti na hrpu unutar okućnice, neposredno uz javnu površinu. Metalni krupni (glomazni) otpad potrebno je posebno odvojiti od ostalog krupnog (glomaznog) otpada. Stari automobili i građevinski otpad nisu kućni krupni (glomazni) otpad i ne odvoze se u okviru Plana odvoza krupnog (glomaznog) otpada.

Raspored odvoza glomaznog otpada u 2021. godini pogledajte OVDJE.

Popis vrsta predmeta i tvari koje se smatraju glomaznim otpadom pogledajte OVDJE.

Podsjećamo korisnike iz navedenih naselja da glomazni otpad mogu besplatno dovesti i u reciklažna dvorišta u Jakšiću i Velikoj, od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati te subotom od 7 do 12 sati.

Nacionalna kampanja: Na gradskim bazenima zasađeno deset mladih stabala

Na zelenim površinama bazena u Požegi djelatnici Komunalca Požega d.o.o. danas su zasadili deset mladih stabala u sklopu nacionalne kampanje „Zasadi stablo, ne budi panj“ .

Zasađena su stabla običnog graba. Riječ je o autohtonoj slavonskoj vrsti koja se dobro ukorjenjuje i dobro reagira na vjetrove. Širi se oko 10 metara u visinu i isto toliko u širinu pa će s vremenom, osim kao zaštitni pojas prema Ulici hrvatskih branitelja, na gradskim bazenima stvarati i dobar hlad.

Današnjom sadnjom Komunalac Požega d.o.o. u akciji „Zasadi stablo, ne budi panj“ sudjeluje po treći put.

View the embedded image gallery online at:
https://www.komunalac-pozega.hr/novosti#sigProId96dd937200

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.