požeško komunalno poduzeće - za čist grad 

Novosti

Zasadi stablo, ne budi panj: U nacionalnu kampanju kolektivne sadnje stabala uključili se Komunalac i Grad Požega

S prvim danom ožujka započeo je „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji će trajati do 7. ožujka 2021. godine na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. I ove se godine, u suradnji s Gradom Požega, u nacionalnu kampanju „Zasadi stablo, ne budi panj“ uključio Komunalac Požega d.o.o. čiji su djelatnici zasadili 47 stabala na nekoliko lokacija u gradu.

Deset stabala osigurao je Komunalac Požega, a 37 stabala Grad Požega. Popunjeni su postojeći drvoredi u gradu, 15 sadnica je zasađeno u Zvečevačkom parku, 10 u Ulici Grgura Ninskog uz nasip Veličanke na Sajmištu, a osam je stabala zasađeno na dječjem igralištu Leopolda Mandića.

Komunalac Požega d.o.o. i Grad Požega u akciji „Zasadi stablo, ne budi panj“ sudjelovali su i lani kada je zasađeno 40 stabala.

Cilj akcije je razviti svijest o klimatskim promjenama i očuvanju okoliša.

View the embedded image gallery online at:
https://www.komunalac-pozega.hr/novosti#sigProId6e954b44cb

U tijeku je asfaltiranje pristupne ceste: Reciklažno dvorište ne zaprima otpad do subote

Poštovani korisnici usluga Komunalca Požega d.o.o.,

obavještavamo Vas da zbog asfaltiranja pristupne ceste, 25. i 26. veljače 2021. godine, Reciklažno dvorište Požega, Industrijska 25C, neće pružati uslugu zaprimanja i zbrinjavanja otpada. Zaprimanje otpada bit će ponovno moguće od subote, 27. veljače 2021. godine.

Podsjećamo da je radno vrijeme reciklažnog dvorišta od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati te subotom od 7 do 12 sati.

Hvala na razumijevanju,

Komunalac Požega d.o.o.

View the embedded image gallery online at:
https://www.komunalac-pozega.hr/novosti#sigProId2921a319b4

Soljenje kolnika za sigurniju vožnju požeškim prometnicama

Gotovo sedam tona soli posuto je tijekom noći na prometnice na području grada Požege koje su u nadležnosti zimske službe Komunalca Požega d.o.o.

Kako bi se, zbog kiše koja je padala tijekom jučerašnjeg dana, magle i niskih temperatura, spriječilo zamrzavanje i stvaranje skliskog sloja na kolnicima, ekipe zimske službe na teren su izašle noćas u 1 sat te su do sedam sati svi kolnici na području Požege posuti solju, posebice u brdskim dijelovima grada.

Planom rada zimske službe obuhvaća se održavanje nužne prohodnosti ulica u Gradu Požegi i prigradskim naseljima, te nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju od 15.11. tekuće do 15.03. naredne godine. Djelovanje zimske službe može započeti i ranije, kao i završiti kasnije od navedenog roka, ako to zahtijevaju vremenski uvjeti.

 

plan zimska

Djelatnici Komunalca orezuju drveće; dolaskom proljeća kreće uređenje cvjetnih gredica

Sunčane zimske dane djelatnici Komunalca Požega d.o.o. koriste za uređenje zelenih površina u gradu. U tijeku je orezivanje stabala, a s prvim proljetnim danima krenut će i priprema cvjetnih gredica za sadnju novog cvijeća koje će od svibnja krasiti naš grad.

Komunalac Požega na području Požege održava preko 360.000 m2 zelenih površina, 293.000 m2 javnih površina te obavlja čišćenje 184.000 m2 ulica.

View the embedded image gallery online at:
https://www.komunalac-pozega.hr/novosti#sigProId2fad7ce31b

Palo 10 cm snijega: Prometnice u nadležnosti Komunalca Požega d.o.o. čiste se od nedjelje navečer

Snijeg koji je počeo padati u nedjelju poslijepodne zabijelio je Požeštinu. Zimska služba Komunalca Požega d.o.o. na terenu je sinoć od 20 sati, a u čišćenje je uključeno 15-ak djelatnika s pet vozila za raljenje i posipanje kolnika solju te čišćenje nogostupa. Bačeno je 15 toni soli.

Ekipe zimske službe i dalje su na terenu, a broj djelatnika i vozila u slučaju potrebe će se dodatno povećavati.

Komunalac Požega d.o.o. održava oko sto  kilometara prometnica u gradu Požegi i prigradskim naseljima (karta u prilogu).

Čišćenje se provodi po zonama prioriteta s obzirom na lokaciju javnih službi, prometnu važnost ulica i frekvenciju prometa. Grad Požega i prigradska naselja su podijeljeni u četiri zone prioriteta. U prvoj su zoni centar grada, najfrekventnije nizinske i važnije brdske ulice dok su u četvrtoj zoni nerazvrstane ceste i ulice prema i u prigradskim naseljima.

Poteškoće vezane za rad zimske službe javite nam na broj 099/49 09 481.

 

plan zimska

Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike (referentni broj Poziva: KK.06.3.1.18.)

lenta kompostana

Komunalac Požega d.o.o. potpisao je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projektni prijedlog Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike (Referentni broj Poziva: KK.06.3.1.18.).

Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike doprinijet će unaprjeđenju i proširenju sustava odvojenog prikupljanja otpada koji je uspostavio Komunalac Požega d.o.o. na području 8 jedinica lokalne samouprave, stvaranju preduvjeta za kvalitetno prikupljanje i prijevoz prethodno odvojenog otpadnog papira, kartona i plastike od miješanog komunalnog otpada, povećanju stope odvojenog sakupljanja otpada na području navedenih JLS, smanjenju količine otpada na odlagalištu Vinogradine, s naglaskom na smanjenje količine biorazgradivog otpada (papira i kartona), a time i CO2, te očuvanju prirodnih resursa. Isto tako, nabavom dvokomornog komunalnog vozila smanjit će se emisija ispušnih plinova u atmosferu. Istovremenim prikupljanjem dvije vrste otpada smanjit će se potreban broj odvoza otpada, a time i troškovi društva.

Prijavitelj projekta je Komunalac Požega d.o.o. koje provodi djelatnost gospodarenja otpadom na području 8 JLS (Požega, Pleternica, Kutjevo, Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol, Velika).

Projektom su planirane sljedeće aktivnosti:

  • Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike
  • Informiranje i vidljivost projekta
  • Provedba horizontalnih načela

Krajnji korisnici nakon provedbe projekta su komunalno društvo te korisnici usluge prikupljanja komunalnog otpada – domaćinstva i gospodarski subjekti na području 8 jedinica lokalne samouprave (gradova Požege, Pleternice i Kutjeva i općina Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika) Požeško-slavonske županije od kojih će se nabavljenim komunalnim vozilom preuzimati i odvoziti odvojeno prikupljeni otpadni papir, karton i plastika.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projektni prijedlog Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike (Referentni broj Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava: KK.06.3.1.18.0054) potpisan je 23. prosinca 2020. godine.

Razdoblje provedbe Projekta je do 23. studenog 2021. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 1.633.580,00 kn. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta su 1.626.580,00 kn pri čemu je iznos bespovratnih sredstava 1.382.593,00 kn, tj. 85% ukupno prihvatljivih troškova.

Projekt se sufinancira iz Kohezijskog fonda unutar Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

 kamion inf.ponuda1

(Foto: Ilustrativne fotografije)

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.