požeško komunalno poduzeće - za čist grad 

Novosti

Obavijest korisnicima: Privremeno obustavljamo rad sa strankama u Vukovarskoj 8

Cijenjeni korisnici,

sukladno epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj, Komunalac Požega d.o.o. privremeno obustavlja rad sa strankama u upravnoj zgradi u Vukovarskoj ulici 8. Molimo Vas da za sve upite nazovete na tel. br. 034/316-860. Informacije vezane za ponovni početak rada sa strankama bit će objavljene na internetskoj stranici Komunalca Požega d.o.o.

Odgovornim ponašanjem sačuvajmo svoje, ali i zdravlje svih građana.

Hvala Vam na razumijevanju!

Komunalac Požega d.o.o.

Radovi na Groblju sv. Ilije: Postavlja se ograda na južnoj strani groblja

U tijeku izgradnja ograde na Groblju sv. Ilije u Požegi. Bit će postavljena zbog zaštite i zatvaranja prostora groblja s južne i zapadne strane, odnosno dijela na kojem još nije izvedena ograda. Na južnoj strani groblja donedavno su bili zasađeni čempresi, no kako su zbog bolesti uklonjeni, pristupilo se iznalaženju trajnog i sigurnog rješenja. U sklopu radova na zapadnom će dijelu biti postavljena i kapija za prolaz.

Ukupna vrijednost radova je cca 250 tisuća kuna, a provodit će se u dvije faze. U prvoj fazi, koja bi trebala biti završena do 15. prosinca 2020. godine, izvode se zemljani, betonski i armirano-betonski radovi. Završetak druge faze, odnosno zidarsko-fasaderskih i bravarskih radova planiran je do kraja ožujka 2021. godine.

Projekt je izradio Koping d.o.o. za projektiranje i nadzor, Požega, dok je izvođač radova požeška tvrtka VA-HOME d.o.o. Sredstva za izgradnju ograde osigurali su Grad Požega i Komunalac Požega d.o.o.

View the embedded image gallery online at:
https://www.komunalac-pozega.hr/novosti#sigProId746c67ab60

Blagajna Komunalca Požega d.o.o. privremeno ne radi

Cijenjeni korisnici,

zbog pandemije koronavirusa blagajna Komunalca Požega d.o.o. privremeno je zatvorena.

Plaćanje računa možete obaviti putem internet bankarstva, a parkirne karte putem linka https://app.paydo.hr/odabir_karte/pozega/ ili Paydo aplikacije.

Hvala Vam na razumijevanju!

Od 1. prosinca novi raspored odvoza korisnog otpada za gospodarstvo, stambene zgrade i zelene otoke

Komunalac Požega d.o.o. od 1. prosinca 2020. godine uvodi novine u djelatnost sakupljanja korisnog otpada na temelju čega je izrađen novi raspored odvoza papira, plastike i stakla kojim su obuhvaćeni korisnici iz područja gospodarstva (G), stambenih zgrada (SZ) te otpad iz spremnika na zelenim otocima. 

Nakon što su jedinice lokalne samouprave putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavile spremnike od 1100 litara za papir, plastiku i staklo koji su dodijeljeni gospodarskim subjektima, višestambenim zgradama te različitim udrugama i institucijama na području svake JLS, formiran je raspored odvoza korisnog otpada na temelju iskazanog interesa samih korisnika.

jpgRaspored odvoza korisnog otpada za gospodarstvo, stambene zgrade i zelene otoke

 

letak1

Raspored odvoza krupnog (glomaznog) otpada 28. studenog 2020.

Komunalac Požega d.o.o. će 28. studenog 2020. godine odvoziti krupni (glomazni) otpad na području

  • OPĆINE JAKŠIĆ: Bertelovci, Cerovac, Eminovci, Granje, Jakšić, Radnovac, Rajsavac, Svetinja, Tekić, Treštanovci
  • OPĆINE BRESTOVAC: Bolomače, Boričevci, Brđani, Brestovac, Busnovi, Daranovci, Deževci, Dolac, Donji Gučani, Gornji Gučani, Ivandol, Jaguplije, Kujnik, Nurkovac, Orljavac, Pasikovci, Pavlovci, Perenci, Skenderovci, Vilić Selo, Zakorenje i Završje

Korisnici komunalnih usluga iz navedenih naselja koji su podmirili svoje financijske obveze prema Komunalcu Požega d.o.o. i žele koristiti uslugu odvoza i zbrinjavanja krupnog (glomaznog) otpada, trebaju se javiti u Komunalac Požega d.o.o. na tel. broj 034/440 – 997 najkasnije do petka, 27. studenog 2020. godine do 13 sati.

Krupni (glomazni) otpad nije dozvoljeno odlagati na javnu površinu, nego ga je potrebno skupiti na hrpu unutar okućnice, neposredno uz javnu površinu. Metalni krupni (glomazni) otpad potrebno je posebno odvojiti od ostalog krupnog (glomaznog) otpada. Stari automobili i građevinski otpad nisu kućni krupni (glomazni) otpad i ne odvoze se u okviru Plana odvoza krupnog (glomaznog) otpada. Popis vrsta predmeta i tvari koje se smatraju krupnim (glomaznim) otpadom propisan je Naputkom o glomaznom otpadu (NN 79/15) i objavljen je na www.komunalac-pozega.hr.

Korisnici s područja Općine Jakšić krupni (glomazni) otpad mogu besplatno dovesti u reciklažno dvorište u Jakšiću, a korisnici s područja Općine Brestovac u reciklažno dvorište u Požegi od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati te subotom od 7 do 12 sati.

Komunalcu odobren još jedan EU projekt: Stižu specijalizirana vozila za odvojeno prikupljanje papira, kartona i plastike te biootpada

Sredinom 2021. godine Komunalac Požega d.o.o. kupuje dva specijalizirana vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Projekt „Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike“ dobio je zeleno svjetlo Povjerenstva za odabir projekata Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koje je ustvrdilo da projektni prijedlog ispunjava sve kriterije prihvatljivosti za sufinanciranje iz ESI fondova te će ovo vozilo biti sufinancirano EU sredstvima. Ukupno prihvatljivi troškovi projektnog prijedloga su cca 1,6 milijuna kuna, a EU sufinanciranje je 85 posto, odnosno cca 1,4 milijuna kuna.

Vlastitim će sredstvima Komunalac nabaviti specijalizirano vozilo za prikupljanje biootpada, a njegova je vrijednost cca milijun kuna.

- Nabava dvokomornog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona u jednoj komori te otpadne plastike u drugoj komori te vozila za prikupljanje biootpada doprinijet će unaprjeđenju i proširenju postojećeg sustava odvojenog prikupljanja otpada koji je uspostavio Komunalac Požega d.o.o. na području osam jedinica lokalne samouprave, stvaranju preduvjeta za kvalitetno prikupljanje i prijevoz prethodno odvojenog papira i kartona od miješanog komunalnog otpada i biootpada, povećanju stope odvojenog sakupljanja otpada na području navedenih JLS, smanjenju količine otpada na odlagalištu Vinogradine, a time i CO2, te očuvanju prirodnih resursa. Isto tako, nabavom ovih vozila smanjit će se emisija ispušnih plinova u atmosferu, a istovremenim prikupljanjem dvije vrste otpada smanjit će se potreban broj odvoza otpada i troškovi društva – pojašnjava Josip Vitez, direktor Komunalca Požega d.o.o.

U sklopu projekta „Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike“ bit će provedene izobrazno-edukativne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti javnosti o odvojenom sakupljanju, obradi, recikliranju i ponovnoj uporabi odvojeno skupljenog otpada.

Kupovinom vozila u sustav odvojenog prikupljanja otpada omogućit će se odvoz i onim korisnicima iz kategorije domaćinstava (ukupno 2099) te gospodarskim subjektima (ukupno 1048), koji do sada nisu imali mogućnost razdvajanja otpada, čime će svi korisnici imati jednake mogućnosti u brizi za okoliš, a u konačnici i na mogućnost reguliranja visine svojih računa jer više izdvojenog otpada znači manje otpada u spremniku za miješani komunalni otpad te u konačnici niže račune za komunalnu uslugu.

Kako bi dodatno unaprijedili odvajanje otpada „na kućnom pragu“, jedinice lokalne samouprave su putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavile spremnike za otpadni papir, karton i plastiku koji će biti dodijeljeni svim korisnicima na području osam jedinica lokalne samouprave u kojima Komunalac Požega d.o.o. obavlja javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada. Kada je riječ o prikupljanju biootpada, građanima je proteklih godina podijeljeno 1200 kompostera, a završetkom izgradnje kompostane na kućne će adrese, oni koji iskažu interes, dobiti vrećice ili posude za odvojeno sakupljanje biootpada.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.