požeško komunalno poduzeće - za čist grad 

Novosti

Započela sadnja ljetnica na požeškim zelenim površinama

U tijeku je sadnja ljetnica na zelenim površinama na području grada Požege. Nakon što je posađeno cvijeće u gredicama oko parkirališta na Trgu Sv. Trojstva, djelatnici Komunalca Požega d.o.o. danas sade cvijeće oko Kužnog pila. Sadnja ljetnica će trajati još desetak dana. Na ukupno 636 m2 zelenih površina bit će posađeno oko 12 tisuća sadnica, odnosno desetak vrsta cvijeća: petunija, pelargonija, begunija, salvija, cinerarija, vinki, kadifa, itd.

Sutra će biti posađeni grmovi na zelenoj površini ispred zgrade Požeške biskupije, ujedno i najvećoj na središnjem gradskom trgu, koja ove godine dobiva potpuno novo ruho. Zamijenjen je sloj zemlje u dubini od 30 cm te postavljen sustav navodnjavanja. Nakon sadnje grmova, slijedi sijanje trave i sadnja cvijeća. Uređenje ove zelene površine provodi se na prijedlog Povjerenstva za hortikulturu i uređenje zelenih površina Grada Požege.

View the embedded image gallery online at:
https://www.komunalac-pozega.hr/novosti#sigProId27328ee94e

U tijeku rekonstrukcija zelene površine ispred zgrade Požeške biskupije

Započela je temeljita rekonstrukcija zelene površine ispred zgrade Požeške biskupije na Trgu Sv. Trojstva. U tijeku je izmjena zemljane površine u dubini od 30 cm nakon čega slijedi postavljanje sustava navodnjavanja na cjelokupnoj površini te sijanje trave i sadnja cvijeća.

Zbog radova će povremeno biti otežan promet dijelom kolnika gdje se obavljaju radovi pa sudionike u prometu molimo za strpljenje. Očekuje se da će prva faza radova koja se odnosi na izmjenu zemljane površine biti završena do kraja tjedna. Uređenje zelene površine ispred Biskupije provodi se na prijedlog Povjerenstva za hortikulturu i uređenje zelenih površina Grada Požege te uz suglasnost Konzervatorskog odjela u Požegi.

Na ostalim zelenim površinama u gradu u tijeku je frezanje i priprema tla za sadnju ljetnica koja će započeti tijekom idućeg tjedna.

View the embedded image gallery online at:
https://www.komunalac-pozega.hr/novosti#sigProIda6f12ded41

Obavijest o završetku sezone grijanja

Obavještavamo suvlasnike stanova u višestambenim zgradama u Babinom viru gdje opskrbu toplinskom energijom provodi Komunalac Požega d.o.o. da je 30. travnja 2022. godine završena sezona grijanja. Isporuka toplinske energije obustavljena je do jeseni, odnosno do početka nove sezone grijanja.

Početak i završetak sezone grijanja reguliran je Ugovorom o potrošnji toplinske energije.

Dan planeta Zemlje: Edukativni pokloni požeškim školarcima i vrtićarcima

U prigodi Dana planeta Zemlje učenici osnovnih škola i mališani dječjih vrtića na području grada Požege dobili su edukativne poklone.

Grad Požega je putem Javnog poziva za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme za odvojeno prikupljanje otpada, koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nabavio spremnike za odvojeno prikupljanje otpada u edukativne svrhe namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta.

Nabavljeno  je 27 drvenih spremnika s tri odvojene posude za papir, staklo i plastiku te šest kompleta spremnika u obliku dupina, žabe i medvjeda.

Podjela spremnika bila je ujedno prigoda da se podsjetimo koja se vrsta otpada odlaže u koji spremnik te na koji se način prikupljeni reciklabilni otpad ponovno može iskoristiti.

S ciljem stvaranja navika o odvajanju otpada i očuvanju okoliša djelatnici Komunalca Požega su do sada, u školama i vrtićima na području 8 JLS u kojima ovo komunalno društvo obavlja javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada, održali niz edukativnih radionica. S obzirom na ukidanje epidemioloških mjera želja nam je s radionicama nastaviti i ubuduće za što su već sada interes iskazali gotovo svi vrtići i škole u Požeštini.

 

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.komunalac-pozega.hr/novosti#sigProId67d664d375

Dan planeta Zemlje!

22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje. Ovogodišnja tema Dana planeta Zemlje je „Investirajmo u naš planet” čime se ukazuje na posljedice klimatskih promjena i onečišćenja okoliša na Zemlji.                                                          Svatko od nas može doprinijeti očuvanju okoliša i zato počnimo djelovati na vrijeme jer Zemlja nam je jedini dom koji imamo!

Teče i teče, teče jedan slap;

Što u njem znači moja mala kap?

Gle, jedna duga u vodi se stvara,

I sja i dršće u hiljadu šara.

Taj san u slapu da bi mogo sjati,

I moja kaplja pomaže ga tkati.  

                                           D. Cesarić