Požeško komunalno poduzeće - za čist grad

Sustav povratne naknade: U pleterničkom reciklažnom dvorištu postavljen stroj za otkup ambalaže

Sustav povratne naknade: U pleterničkom reciklažnom dvorištu postavljen stroj za otkup ambalaže

Komunalac Požega d.o.o. je u Reciklažnom dvorištu Pleternica uslugu zbrinjavanja kućnog otpada proširio otkupom jednokratne ambalaže s povratnom naknadom putem aparata za odvojeno sakupljanje ALU, PET i GLAS ambalaže.

Tako Pleterničani više neće morati plastične i staklene boce te limenke od pića predavati samo u trgovačkim centrima, već to mogu i u Reciklažnom dvorištu Pleternica.

Tako, nakon izgradnje reciklažnog dvorišta, podjele spremnika za papir, staklo i plastiku, provedenih edukacija u vrtićima te i za odrasle, Grad Pleternica nastavlja s realizacijom „zelenih projekata“.  Osim nove usluge pleterničkog Reciklažnog dvorišta, novost u Gradu Pleternici su i smeđi spremnici za sakupljanje biorazgradivog otpada na području grada čija podjela slijedi u srpnju.

smeđe kante

-Nabavom stroja za prikupljanje ambalaže te prvih smeđih kanti, omogućujemo sugrađanima jednostavnije razdvajanje i zbrinjavanje otpada, ali u isto vrijeme kroz poticajne naknade smanjujemo trošak rada Reciklažnog dvorišta kojega financiramo iz gradskog proračuna. Time si omogućavamo da sredstva preusmjerimo na izgradnju novih dječjih igrališta i zelenih površina-izjavila je gradonačelnica Marija Šarić koja je danas uz direktora Komunalca Požega Domagoja Lovrića obišla Reciklažno dvorište te među prvima isprobala nabavljeni stroj.

Nastojeći podizati razinu svijesti lokalnog stanovništva o važnosti odvojenog sakupljanja otpada i očuvanju planeta za buduće naraštaje, Grad Pleternica nizom „zelenih“ projekata uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost povećava stopu odvojenog sakupljanja otpada i recikliranja. Ujedno se provode i edukacije stanovništva o odvajanju otpada, s naglaskom na biootpad kako bi se smanjila količina biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima.

Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta Pleternica je radnim danom od 9 do 16 sati te subotom od 7 do 12 sati, a za predanu ambalažu građanima se u reciklažnom dvorištu isplaćuje naknada.

Izvor: pleternica.hr

Osnovni podaci

Komunalac Požega d.o.o.

Vukovarska 8
34000 Požega
Republika Hrvatska

OIB: 99740428762
MB: 04156510

Besplatni kontakt telefon : 0800 200 171
Email: info@komunalac-pozega.hr

Telefon: 034 316 860

Radno vrijeme

UPRAVA

  • Ponedjeljak - petak: 07.00 -15.00 sati

BLAGAJNA

  • Ponedjeljak - petak: 07.00 -13.00 sati

REKLAMACIJE I RAD SA STRANKAMA

  • Ponedjeljak - petak: 07.00 -13.00 sati

GRADSKA TRŽNICA

  • Ponedjeljak, utorak, srijeda i petak: 07.00 - 13.00 sati
  • Četvrtak i subota: 06.00 - 14.00 sati

RECIKLAŽNA DVORIŠTA

  • Ponedjeljak - petak : 09.00 - 16.00 sati (Pauza: 12.00 - 12.30 sati)
  • Subota: 07.00 - 12.00 sati